Sandplay

Sandplay terapi som selv-helbredende metode

Sandplay er en meget virksom, dybt helende og forvandlende terapiform, som primært er ”non verbal /ordløs”. Netop derfor egner Sandplay sig bl.a. rigtig godt til børn, som sjældent har mange ord eller forklaringer på deres udfordringer.

Terapiformen er også særdeles velegnet til både unge og voksne, idet den giver mennesker mulighed for at bearbejde ubevidste traumer og problemstillinger, uden at det rationelle og mentale tager over.

En af hovedpointerne i sandplay er at det ubevidste får lov at styre terapien, og at det er klogere end den bevidste del af os, når det kommer til psykisk selvhelbredelse.

Under Sandplay Terapi skaber du selv et kreativt udtryk for dine ’indre billeder’ ved at placere forskellige figurer (dyr, mennesker, blomster, biler, huse m.v.) i en lille sandkasse. Du kan tage udgangspunkt i en følelse, en drøm, en konkret problemstilling, en bestemt relation, et valg du står overfor m.v. – alt er muligt.


Eksempel på et indre billede

Kirsten Lysgaard - Sandplay

 

"Den, der kender andre, er lærd.
Den, der kender sig selv, er mægtig" (Lao-Tse)

 

 

Problemstillinger som Sandplay for eksempelvis er velegnet til; manglende trivsel, angst /utryghed, søvnproblemer, mareridt, somtaiske symptomer som eks. ondt i maven, hovedpine, trykken for brystet og meget mere.

 

 


Autoriseret psykolog Kirsten Lysgaard
Tel. 28912756
Klinik Syddjurs: Gl. Stationsvej 24, Hyllested, 8400 Ebeltoft

Programmeret og hosted af nordicweb