Med samtalen som udgangspunkt

Jeg ser livet som en rejse, der byder på både gode og svære opleveler og perioder for os alle.

Vækst i svære livsperioder
Min erfaring viser mig, at der altid er mulighed for at vokse og lære nye færdigheder gennem de svære perioder livet bringer. Mens vi er i de meget svære perioder, kan vi hverken se eller mærke dette - og det er uundgåeligt. Men når vi kommer ud på den anden side af disse perioder, er det vigtigt at vi vender os om, og tager alle de erfaringer og ”gaver” til os, som viser sig at være vokset ud af smerten og lidelsen.

Vækst i de gode perioder
I de gode perioder i livet præget af overskud og glæde, kan det være rigtig givende at gøre et stykke personligt udviklingsarbejde. Her vil det være naturligt at inddrage metoder som drømme, sandplay, tegning mv. for at kunne gå dybere i arbejdet.

Værdien af at bringe ekstra ressourcer i spil
Videnskaben har konstateret at vi som mennesker benytter ca. 10 % af vores hjernemæssige kapacitet i hverdagen. Ved at inddrage metoder som drømme, sandplay og mindfulness meditation kan vi begynde at trække på de resterende 90% - både til problemløsning og i vores hverdagsliv generelt.

Relationers store betydning
Vores forbindelser til andre mennesker har meget stor betydning for vores trivsel. Disse forhold har indflydelse på, hvem vi udvikler os til at være - og samtidig har de indflydelse på hvordan vi oplever os selv /hvad vi synes om os selv. Derfor er det helt naturligt for mig at inddrage vigtige relationer i mit arbejde, og til tider samle mennesker til fælles samtaler, som eks. par, søskende, familier, partnere.

 

"Det højeste man kan nå
er ikke aldrig at falde -
men at rejse sig efter hvert fald"
(kinesisk ordsprog)

 


Autoriseret psykolog Kirsten Lysgaard
Tel. 28912756
Klinik Syddjurs: Gl. Stationsvej 24, Hyllested, 8400 Ebeltoft

Programmeret og hosted af nordicweb